Ons onderzoek

Read in English

Leuk dat u interesse heeft in ons onderzoek!

Ongeveer 10% van de volwassen Nederlanders heeft slaapproblemen. Dat kan allerlei vervelende gevolgen hebben, zowel voor de betrokkene als voor zijn of haar omgeving. Daarom doen we in het Sleepcare-project onderzoek naar geautomatiseerde therapieën op het gebied van slapeloosheid.

Insomnie

We richten ons in het bijzonder op Insomnie. Insomnie houdt in dat iemand moeilijk in slaap valt of ‘s nachts lang wakker ligt en daarvan overdag ook last heeft. De therapie proberen we zo goed mogelijk af te stemmen op iemands dagindeling en gewoonten. We zullen daarbij gebruik maken van mobiele applicaties (apps) op een smartphone.

Deelnemen

In de komende vier jaar willen we regelmatig onze ideeën over slaapcoaching in kleinere deelonderzoeken aan gebruikers voorleggen. Daarvoor hebben we uw hulp hard nodig! Als u zich opgeeft als proefpersoon benaderen we u af en toe om deel te nemen aan het onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van een applicatie voor mobiele telefoons, deelname aan een discussiegroep of eventueel een interview. Als we u uitnodigen, kunt u op dat moment natuurlijk nog beslissen of u wilt deelnemen aan dat specifieke deelonderzoek. Uw persoonlijke gegevens behandelen en beveiligen we met de grootst mogelijke zorg. Meer informatie met betrekking tot de behandeling van uw gegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.

Samenwerking

Het Sleepcare-project is een samenwerking tussen onderzoeksgroepen van de Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Delft. Philips, Stichting Technische Wetenschappen (STW) en het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie (NIHC) ondersteunen het project.

Contact

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Robbert-Jan Beun via sleepcare@uu.nl. Mocht u nog meer willen weten over Insomnie, ga dan naar www.insomnie.nl.

Universiteit Utrecht logo TU Delft logo UvA logo