SleepCare onderzoek en toekomst

Het SleepCare project bij de UU, TUDelft en UvA, en ook het vervolgproject zijn afgerond. Het experiment dat we hebben uitgevoerd op meer dan 150 deelnemers is heel goed gegaan, de resultaten zijn binnenkort te lezen in het Journal of Medical Internet Research. Ik kan alvast verklappen van de deelnemers na het doorlopen van het SleepCare programma beter zijn gaan slapen en minder klachten hebben!

Het project dat we dit jaar doen met SleepCare is het STW Take-off project, een haalbaarheidsstudie om een wetenschappelijk project succesvol op de markt te kunnen gaan zetten. Op dit moment is SleepCare niet beschikbaar voor het publiek, we zijn hard aan het werken aan een nog betere versie. Binnen enkele maanden komt SleepCare op de markt. Hoe en wanneer? Hou de site in de gaten of meld je aan voor updates!

Gepost in: Nieuws

Experiment voortgang

Het experiment met de app loopt nu al een tijdje. Alle mensen die op de wachtlijst stonden, zijn inmiddels begonnen met het gebruiken van de app. De mensen die meteen met de app aan de slag konden, zijn daar nu klaar mee. In februari/maart ontvangen die mensen nog een allerlaatste vragenlijst en dan kunnen wij aan de slag met de data.

Gepost in: Nieuws

Laatste dag instroom experiment

Vandaag is de laatste dag dat mensen mee kunnen doen met het experiment met de Sleepcare app. Ons doel was om 180 mensen mee te laten doen. Hopelijk gaan we dat halen, we zijn er bijna!!!

Gepost in: Nieuws

Media aandacht

Afgelopen week is er veel aandacht geweest in de media voor ons project. Zie onder andere het item van Omroep West via deze link. Het item over sleepcare begint rond 4:50 minuut (iets na de helft). Daarnaast hebben de universiteiten aandacht aan ons besteed en nu.nluu.nl.

Gepost in: Nieuws

Filmpje

We hebben een kort filmpje gemaakt om mensen uit te nodigen mee te doen met ons onderzoek.

Gepost in: Nieuws

Wetenschappelijk artikel gepubliceerd

Een paper waarin de bevindingen van een meta-analyse, interviews en focusgroepen worden beschreven, is gepubliceerd! De titel is: “Adherence to technology-mediated insomnia treatment: A meta-analysis, interviews, and focus groups”. Je kunt het artikel vinden op http://www.jmir.org/2015/9/e214/. Daarnaast staat er een kort filmpje online waarin Corine over een deel van het onderzoek vertelt (in het Engels).

Gepost in: Nieuws

Testen vernieuwde Sleepcare app

Inmiddels zijn verschillende mensen de app aan het testen. We lopen hier en daar nog tegen wat problemen aan, maar dankzij de goede feedback van de deelnemers zijn we in staat de app steeds iets te verbeteren.

Gepost in: Nieuws

Stem op de Sleepcare App

Sleepcare doet mee met de Health app award 2015. Wil jij ons helpen om te winnen, stem dan op onze app via: http://mobiledoctors.nl/contestants/sleepcare/

Wil je meer informatie over de award, kijk dan op http://mobiledoctors.nl/healthappaward/

 

Gepost in: Nieuws

2 nieuwe onderzoeken gestart

Het is een tijdje wat stiller geweest, maar dat betekent niet dat we hebben stil gezeten. We hebben hard gewerkt aan het verbeteren van onze app en aan een werkboek.

Op dit moment starten we met beide onderdelen een onderzoek. Wil je meedoen? Klik dan hieronder:
reflecteren op je eigen gedrag met behulp van een digitaal of papieren werkboek
testen van onze vernieuwde app (beperkte beschikbaarheid)

 

Gepost in: Nieuws

Facebook en Twitter

We hebben een Facebook pagina en een Twitter account.
Kijk op: https://www.facebook.com/Sleepcare
Of twitter: @SleepcareApp

Gepost in: Nieuws
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

De nieuwe versie van SleepCare, Lyla Sleep Coach, is nu beschikbaar . Heb je een vraag of opmerking over het onderzoek? Vul dan dit formulier in!

Google, Facebook, vrienden / familie, artikel of nieuwsbrief, etc.
Sending

Universiteit Utrecht logo TU Delft logo UvA logo